Saturday, January 31, 2009

** cuti**

huuhuhuhuh...dh lama aku xup2 sikit blog ni,bukannya apa kemalasan melanda jiwa dan diri aku.So apa lagi yg boleh aku katakan.Hanya tgk dan view2 profile kengkwan jerk la..heeheheh.

.......................................@ cuti

Wednesday, January 21, 2009

** bowling **

bila dh berjumpa...masing2 posing sakan ler...muahahhah

wajah2 tahun 2009

tambah2 gemok sekarang...kekekek

aku g main bowling,ada lagi pic xsempat bluetooth,nti aku post len k.semangat main smpai ibu jari darah terkena kuku,adessss.Berempat kita org pi.Ada mamat sorang tunang kwan aku yg tgh2 tuh.Pastu aku jumpa dak JIWANG.LA. si spirus.Mungkin dak2 jiwnag lelama kenal kot ngn dia.Xsempat snap pic dia.Dia pon join main bowling gak.Pastu gerak g minum lu.Pastu bru balik
k cawwwww

Tuesday, January 20, 2009

** anak kutik **

uwahhhhhhhhhhh Crying nyeles tau tgk pic baby neh....adusss trasa nak pegnan balik tp kena sabo2...kena bg sihat dulu.Comelkan...ni la pic anak tik kengkwan...adik kepada rina.Nama apa ya aduss leh lupa plak aku ni...maklum la sayang antie dh tua ler..hikhikhik.Idung teletak mancung jerk...geram aku negok..insyallah ada rezeki aku smapi tik umah ko nti.







** wajah2 sengal **

gedik2 kan aku...hakahaka
meyerlah kedaguan aku itu tandanya aku makin kembang...huhuhu

org sebelah pon meyerlah kedaguan nya...muahahha

saja cri pasal ngn dia ...tgk muka bila marah meluat tau..ahaks

dah bertambah2 meyerlah kekembangan muka aku ngn dia

ngada2 ja...




Monday, January 19, 2009

**k@mu**

kamu kan.....kalau dipikirkan sehalusnya kamu ngn aku sama shj.Tapi yg bezanya kamu lelaki dan aku perempuan.Berbeza sifat dan perwatakkn,tp xboleh lari dr bersifat napsu.Kan?? sama jgak ngn aku.Kamu kadangkala menghargai aku kadangkala tidak.Kenapa kamu jadi begitu??Permainan watak kamu sungguh berjaya dlm idup kita.Adakala kamu penyanyang,adakala bengis adalakala kamu sayang adakala kamu menangis.Depan aku kan??Tapi knpa kamu tak tonjolkan sifat sebenar diri kamu itu??Tak kan nak mengagongkan ego kamu,xdapat apa2...tiada hadiah wang ringgit kalau kamu menang pon.Kan?Selalu jgak aku yg menyerah kalah di tgn kamu.Bukan bererti aku berhati lembut,tp sebagai menghormati kamu dan hubungan kamu itu .Faham!!Jurang kita tiada perbezaan,sama2 sederhana,,sama taraf gaji,sama2 idup berduan...tp adalaka aku jga bersendirian.Di tinggalkan KAMU.

Sunday, January 18, 2009

** tinggalkan**

ikot kata hati mati...rasa cm nak mati ja dr segala masalah ini.Rasa cm lebih baik idup sendirian drpd berkonsi kaseh...kalau kaseh tak dihargai.Lebih baik idup sensorang drpd berdua.Bukan nak menyalahkan takdir,tapi hakikatnya ini keputusan aku.Nak lari tinggalkan.?? sanggupkah aku!! Kalau dipikirkan balik lebih baik bersndirian.....aaaarrrggghhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

Thursday, January 15, 2009

** friendship taq **



arini dtg opis buka blog dpt tag...hehehehe best nya.Kali ni dpt dr neina n reez...thx ye kengkwan.So aku nak share jgak tag ni ngn kengkwan tp yg sedia maklum ler sama jgak kan kengkwan aku ngn duwang...ehheheh xper2 sesapa yg tinjau2 blog aku sila la ambik k.
k cawww

Tuesday, January 13, 2009

** g()ng xi Fa CHa! **

lagi seminggu lebih dh nak raya cina plak.Aku kena g umah kak ipar aku ler.Dia kawen ngn mualafkan.So adat perayaan tetap laki dia sambut,walaupon dh pelok islam.Tahun lepas aku xsempat pegi sbb byk keja...jd tahun ni raya cina jatuh 26/1 ari isnin lak kan.Laki pon cuti nak pegi la umah dia.Kang bising2 plak kalau tak pi.Mesti nak mkn kueh bakul ngn sepit.Sedap maa.

Monday, January 12, 2009

k3Nang@n

dvc all about me...
imikimi - Customize Your World!

Sunday, January 11, 2009

** @ward lagi dari re____ez **

yeyeye...dpt award lagi..kali ni dr reez plak.....thanks k reez kasi kat aku.Ok kepada sesiapa yg melawat blog aku terima la award ni k.....

** j3jalan **

pizza super suprime,dairly wing.garlic breat n mushroom suop

super suprime yg tetap dihati walaupon yg lain

aku mkn...huhuhuhu


pose gedik dr seorg cekgu...akak aku la

control lapar sebenarnya coz bru lepas keja g shopping pastu bru gerak g mkn

ni xtiviti kalau berjumpa ngn kak aku ni...makan...makan...n makan.Adehhh cmna nak kurus neh kalau asyik mkn ja.Aku temankan dia g shopping beli bju n barang2 make up dia la.Apa lagi keja dia.Tp aku sempat jgak sambar suar track cotton from DOLLY...ada offer kan aku belasah ja.
k cawwww



Friday, January 9, 2009

** D'jetty **

aku ikot kwan aku g mancing.Kt Jetty semeling.FAzrin mesti tau tempat neh.Ok la jgak takat nak mancing
sambil2 posing la dulu...ada lagi pic yg aku snap.Ilang mana plak tah.Hampeh tul ler


Nun di hujung lama sana adalah Restoran D'jetty 8 Beradik.Tempat hubby aku keja.Sambil tunggu hubby aku abis keja kul 1pg..aku join ngn duwang dulu.Ada ikan tp ikan biasa2 ja.Ikan duri,talapia ngn gelama.Tp aku xmkn ikan sungai ni.Kalau bendang aku mkn plak.Tambah2 ikan sepat ker puyu ka...peberat aku tuh.Sesapa nk dtg mkn tempat neh meh ler kontek2 aku.aku bwa pegi,kalau ada nak diskaun kena blanja aku sama...kekekeke
k cawwww

Thursday, January 8, 2009


hoyeyy....



gong xi fa chai.....





aku suka tgk karektor kartun ni....wahahahhahah...lucu pon ada.Time raya cina neh aku suka beli sparkling...tp thun ni tgk saja la.Tak dibenarkan sama sekali adesssss.....ni yg tension ni.Dah ler time raya cina ni ja nak dpt murah2.Kalau hari2 biasa mau cecah 7 8 inggit.Menci tauuu!!

gelojoh benar aku mkn....lapar beb!!

ngah usyar geng minah sek....

control ayu neh aku snap pic dia...wakakakak


suap jgn xsuap


ni nasi goreng siam...pedas gila

ni pebret aku....chiken chop d'sabai...mau xgemok


ni time lepas waktu keja...jejln ler keja aku.Nak balik umah xda sapa kan...so kita enjoy

k cawww

** @ward dar! alizeee **


thanks lizee....sbb kasi award...wahhh teruja la jgak kan sbb pestime ni dpt...bukannya apa kira ada gak org menghargai erti persahabatan ini n ngn blog aku ini.Yer la memang kenal dlm alam chatting jerk.Nak jumpa tu tah bila kan??so apa2 pon tima kasih byk2 ya...sayang kamuk...muuuaaahh.
Jdi aku pon nak kasi award neh kat kengkwan.tp kengkwan aku sama jgak ngn lizee...kan tp xper la kasi jgak..

.eja.reez.eddy,an2.zila.sazuna ayu...n nina...trima la k

Wednesday, January 7, 2009

**K()tak**


contoh 1


contoh 2

ni contoh2 kotak yg aku buat sndiri untuk hari perkawinan adik ipar aku nti.Dah nak kena start buat.Diperbuat dr kertas n nti leh letak gula2 or potpuri.Xbesar mn pon muat2 letak gula2 dlm 4bji.Kira ok la kan.Kalau nak letak barang2 len pon boleh,keronsang ker yg tecik2 ja la.Syiling pon boleh.Kira kotak serbaguna la neh.muahhahah.Nti aku update ler kotak tuh letak reben ngn bunga...kasi vouge sikit...uhuhuhu

k cawww

Tuesday, January 6, 2009

**perubah@n**

ada nmpak lain??ada??....xda la.kekekekekekek.Tah apa2 jerk text aku ni kan.Bukan apa aku
tringin nak pakai tudung cmni...so aku try la pakai.Ok x??kalau x ok kira ok la jgak.Nampak cm

berumur x?bukan apa selalunya org tua2 byk pakai cmni kan.Kira aku neh kategori org tua jgak

ler.Dan dinamakan xda keja kan...pepagi smpai tempat keja aku snap la.huuhuhuhuu.Nak lepak

room memana pon xda mood bukannya apa sbb xda ramai kwan yg kenal kan.Lebih aku dok

rileks sambil tgk keta kat luar.Mana tau tiba2 jumpa artis ka...wkakakakaka.Ada ka artis nak

dtg kt area keja aku neh.Ermmm apa2 jerk labu

k cawwwww...


Monday, January 5, 2009

**R@dix fried Chiken**



kedai ni dh lama beroperasi.Disebabkan terlalu bz ngn keja bru smlm bru berkesempatan g try mkn.Not bad la,bg aku setakat boleh mkn ler.Tp kfc tetap dihati aku...kekekeke.Bukan nya apa duwang ckp ayam dia ayam organik(xtau la betul ker x)cmner ya rasa dia.Memang la rasa ayam tp ntah.Dia punya chezzy wedges boleh la.Dia punya mayonis tuh guna tuk salad nya.Rasa cm masam2 sikit,tp ok la kalau nak mkn kan.Ada nmpak paha ayam tuh?laki aku minta tukar sbb xmasak,ms dia kopek2 isi...nah ambik ko darah pon ada lagi.Hishhh xmau la kalau cmni.Dan2 ja selera aku hilang.Makan pon kalut2 sbb nak g cari wafer la plak.Nasib xmenyebelahi aku kedai dh tutup lor..ermmmm.
aku ni bukannya pemilih sgt mkn,tp klau xbape sedap tuh kompen kedai tuh aku dh blacklis dlm senarai untuk aku pegi mkn.Kt area sp neh ada jgak byk kedai yg aku blacklis.Yg mn kena taste aku,,,walaupon kedai buruk ka apa ka..kalau aku suka pegi mkn mesti kena pegi punya.Ada satu kedai tuh...dulu sebelum aku nikah memang ari2 aku g kedai dia mkn keytew or nasik goreng dia.Peerrrggg sedap dia goreng guna dapur arang.Siap kibas2 lagi.Tu makin sedap tuh.Aku ni kalau bab mkn kat mn ada org ckp sedap nak aje aku try.Tp kalau jauh2 cmna nak g kan....heheheheh.
k la cawwww

Sunday, January 4, 2009

** m@sih Baru **

arini bru ari ke5 dlm bulan Januari.Kira masih baru lgi kan.Kehangatan thun baru pon msih trasa.Bukannya apa takut mcm2 dugaan akan menimpa.Kita xtau kan apa yg tertulis untuk hari kita tempuhi ni.Azam??...apa yg azam aku thun ni?? ermmmm maybe xda kot.Yer la kalau boleh nak idup cm org lain.Sebahagia yg boleh...insyaallah.Doakn2 yer.Untuk kengkwan pon doa aku sntiasa iringi kalian.

this week ingat nak balik kg,tgk ayah aku xbapa cihat.Yer la sakit kecing manis ngn darah tinggi dia tuh.Rindu sgt2 kt mak ngn ayah.Dh lama aku xbalik jengah duwang.Last arituh pon masa aku berpntang jap kt kg.Mak aku!! cibuk ngn cucu dia la tuh(si nina)sek tadika 6thun,mn pepagi nak antar kueh lagi.Cian mak,kalau boleh nak ja sruh mak duduk umah xyah penat2 cri rezeki.Tp apakan daya mak,anakmu ni bergaji pon cukup2 mkn.

skrg ni dah ningkat umur rasa cm lain jerk.....ekkekekkeke tua sgt ker??hishhh mn ade kan...awek muda lagi (muahhahahh gelak gatai neh) Smlm start kje ada la jgak membz.Arini pon letih la jgak kesana ke sini.Wahhh boleh kurus ni kalau ari2 kesana sni.Tp aku xleh la gasak2 sgt berpantang pon xabis lagi ni.Dah rasa lama sgt ni.Errmm apa2 pon aku kena jaga diri dulu bg cihat pastu boleh ler membzkan diri setiap mlm....kekekekekkekek miangnya

ermmm k la caww dulu

Thursday, January 1, 2009

** @ppy N3w Y3ar **

appy new year.Spaz..wah kejap ja dh msuk 2009.Umur mkin meningkat neh,this year 25 thn dh,,,,,alamak!! dh tua ler Smile Smile apa2 pon aku harap azam tahun ni akan tercapai.
Sbb azam thun lepas untuk nikah dh tercapaikan so thun ni mesti nak lebih dr itu kan.Apa2 pon aku berserah sj pd Tuhan.Insyaallah,kalau diberi keizinan n dpnjangkan umur dan dmurahkan rezeki nak juga ada bby this year.Tp semua aku berdoa sj.

kengkwan yg lain po dh betambah bby.For nina selamat pengantin baru year..sowi yer aku xdpt hadir kenduri ko.Aku doakan semua ko berbahgia selalu n ceria hendaknya dgn kehidupan yg bakal ko tempuh ini k.

to eja....semoga apa yg ko harungi ini,kelak akan merubah segalanya.Segala nasihat ko aku sentiasa ingat.Reez n princes,semoga berbahgia ngn insan tersayang,ingat semua ini adalah dugaan drpd ALLAH swt.To neida....jangan silap antar mesg lagi tau...To krull tahniah yer dh jadi tunangan org ni,ingat byk dugaannya.Fazrin!!...hah bile lagi ko ni nak tamatkan zamn bujang ni,jgn asyik gila pancing jerk...pancing la plak anak dara org.For zila....jgn byk gaduh2,aku harap si dia selamat menjalani pembedahan ni k.Errmmm sapa lagi yer kengkwan aku...hah to cutey women(kutik)tahniah selamat melahirkan bby ke2.Gurl lagi geram nye aku!!.to radi semoga berbahgia k..xspcially to seventh secornd,aku minta maaf selama perkenalan kita telah byk lukakn ati ko n aku tau ko sengaja melarikan diri drpd aku.It's ok aku faham ko pon nak jalani idup seperti insan lain kan.So aku doakan semoga ko bertemu insan yg lebih memahi dan menyayangi ko sepenuh ati.Good luck!!Kepada kengkwan aku yg lain minta maaf kalau x dsebutkan nama sbb xbape ingat...semoga berjaya n berbahgia hendaknya k.

segala kenangan ngn kowang selama beron9 ni xdapat aku lupakan.Sedikit sbyk memberi aku nasihat n pendapat.Aku akan sentiasa ingat kowang semua.Maafkan aku selama ini jika aku terkasar bahsa n byk melukakan ati kowang k.Semoga kowang semua menjalani kehidupan seperti insan2 yg lain.

^^Happy new year^^
^^2009^^